Ponoven vpis v začetne in nadaljevalne tečaje SANKUKAI KARATEJA in SAMOOBRAMBE !!!

Šport pomeni dejavno preživljanje časa na način, ki osvežuje človekovo telo in duha. Ker je način življenje čedalje bolj sedeč, se je potreba po gibanju povečala. Gibanje, igra in zabava je nujna za razvoj sposobnosti preživetja, pri čemer so najosnovnejše motorične sposobnosti ključnega pomena. Šport vpliva predvsem na gibalni razvoj, vendar pa zaradi povezanosti fizične in duhovne narave človeka gibalna aktivnost vpliva tudi na spoznavni, čustveni in socialni razvoj. Športne dejavnosti vplivajo na mišljenje, čustvovanje in odnose v družini. Vzgojni potencial športa se kaže v vedenjskem samonadzoru, moralnem, etičnem in estetskem presojanju.

Ukvarjanje s SANKUKLAI KARATEJEM pozitivno vpliva na čustveno uravnoteženost, odpravlja stres, tesnobo, jezo, potrtost, žalost in strah. Zaradi tega je še kako pomemben zdrav življenjski slog, ki se ga mladostnik nauči na treningih, saj s tem izboljša medsebojni odnos, tako med vrstniki, kot v družini. Istočasno se nauči discipline in odgovornosti, ter tudi prevzeti odgovornost za svoja dejanja. Zato ima šport zelo pomembno vlogo, zaradi katerih se otrok ali mladostnik počuti bolj srečnega, sprejetega in varnega. Če se otrok tako počuti, ima dobre pogoje za oblikovanje pozitivne samopodobe in dosego svojih življenjskih ciljev.

Borilni športi so običajno orientirani na spopade med dvema nasprotnikoma, pri katerih mora eden nadvladati drugega, pri tem pa se držati posebnih predpisanih pravil, ki veljajo za borilno veščino ali za posamezni spopad. Še zdaleč pa to ni edini cilj treniranja SANKUKAI karateja. Združevanje fizične, mentalne in duhovne energije je le eden od vidikov treniranja borilnih veščin. Razlog, zaradi katerega so borilne veščine umetnost, način življenja in razmišljanja, torej več kot samo šport. Tako so tehnike samoobrambe in telesne aktivnosti zgolj metoda in okvir za učenje, da vzdržujemo ali izboljšamo mentalno in fizično zdravje.

V našem klubu si želimo, da bi se z aktivnim gibanjem ukvarjalo več ljudi, zato ob tej priliki vabim v naše vrste starejše člane, tako tiste ki ste že pred davnim časom trenirali, kot tudi ostale, ki niste še nikoli poskusili. Poleg ostalih skupin bomo formirali, še posebno začetno skupino starejših članov (nad 30 let). Članov in članic, ki nimajo več visokoletečih tekmovalnih ciljev, temveč želijo narediti nekaj za notranjo umirjenost, povečati psihično moč in samozavest, ter aktivno vplivati na zdravje in gibčnost telesa tudi v zrelejših letih.

K vpisu v začetniške in nadaljevalne tečaje vabimo vse, ki vas zanima ta prečudovita veščina, kjer ni starostnih omejitev. Potreben je le začeten pogum, želja in veselje do gibanja, kajti SANKUKAI KARATE treningi so prilagojeni posamezni starostni kategoriji, so primerni za moški in seveda tudi ženski del populacije. Za drzne in radovedne pa je še poseben izziv.Naredite prvi korak, mi pa vam bomo pri tem pomagali.

Treningi potekajo v skupinah:

  • cicibanov (5-7 let) – 1x tedensko

  • otrok (7- 14 let) -2-3x tedensko

  • mladine (14-18 let)- 2-4x tedensko

  • članov (od 18 let dalje) – 2-3x tedensko

  • veteranov (nad 40 let) – 1-2x tedensko

  • dvomesečni tečaj samoobrambe 1x tedensko

Leave Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja