VTISI IZ DRŽAVNEGA TURNIRJA ZA OTROKE

SANKUKAI KARATE je borilna veščina pri kateri ne le pridobimo telesno moč, hitrost, gibljivost, vzdržljivost, zmožnost samoobrambe, temveč se tudi naučimo reda, samodiscipline, delavnosti, odgovornosti, pozornosti in samozavesti. Vse to pa dosežemo tako da celo leto pridno obiskujemo treninge in izboljšujemo tehniko. Naši pionirji so se zadnja 2 meseca intenzivno pripravljali skupaj s trenerji na napornih treningih, še posebej pa na petkovih borilnih treningih, na katerih so spoznali potek borbe, točkovalni sistem ter način sojenja in pridobili še dodatno znanje, kondicijo in samozavest. Vsi pionirji so lahko svoje pridobljeno znanje pokazali na regijskih tekmah, le najboljši pa so se uvrstili na DRŽAVEN TURNIR ZA OTROKE, katerega smo 12. aprila 2015 gostili v Ivančni Gorici. Udeležilo se je 180 tekmovalcev iz 23 klubov in njihovih sekcij iz celotne Slovenije, ki so se pomerili v 15 kategorijah glede na starost, težo in vrsto pasu v športnih borbah, IPP-on kumite-ju, ter katah.

Tekmovanje sta uradno odprla podpredsednik Sankukai karate zveze Slovenije Dejan Levačič in podžupan občine Ivančna Gorica Tomaž Smole. Vsem tekmovalcem sta zaželela veliko športne sreče in čim manj poškodb, gledalcem pa športno navijanje in uživanje na prireditvi. Pred začetkom tekmovanja je državno himno zapela domačinka Eva Kovačič v spremstvu flavtistke in domače tekmovalke Martine Šmid. Pred samim tekmovanjem so potekale tudi demonstracije vseh naših pionirjev ter tudi naših najmlajših članov cicibanov, ki so poskrbeli za vesel začetek tekmovanja. Celotno tekmovanje je potekalo približno štiri ure, katero so otroci preživeli na boriščih, kjer so se potegovali za pokale in medalje ali pa ob boriščih in na tribunah kjer so spodbujali svoje sotekmovalce. Za pravično sojenje je poskrbela 41 članska sodniška ekipa pod vodstvom Darka Kotarja. Za varnost na tekmovanju so poskrbeli sodniki in zdravnik, ki pa je bil, kot se je izkazalo, odveč saj ni bilo nobenih poškodb. Celotno tekmovanje pa je vodil voditelj radia Sraka, g. Darko Povše, ki je gledalce spodbujal k navijanju in povzemal dogajanje na posameznih boriščih.

 Vztrajnost, pridnost, energija, veselje in trud Ivanških pionirjev pa so se pokazali v rezultatih:

  • Kategorija St. deklice IPP ABS: 1. Maja Basec, 2. Ajda Zarja Pavlič (IVG), 3./4. Martina Šmid (IVG) in Špela Narat
  • Kategorija Kadeti borbe 5.-4. Kyu +50kg: 1. Danijel Bojič, 2. Luka Papež (IVG), 3./4. Nitja Mihelič in Mark Potočnik
  • Kategorija Kadeti borbe 3.-1. Kyu +50kg: 1. Domen Koščak (IVG), 2. Benjamin Kermaumer, 3./4. Meldin Mozanovič in Žan Perko

V največji ter najtežji kategoriji imamo zopet državnega prvaka Domna Koščaka, ki se že leta dokazuje kot najboljši tekmovalec svoje kategorije saj ima že 4 prva, 1 drugo in 3 tretja mesta v borbah na državnih turnirjih za otroke. Vsi niso dobili medalje/pokala, čisto vsi pa so premagali tremo, strah, lenobo. Od tekmovanja pa so odnesli prijetno izkušnjo, novo znanje ter lepe spomine. Športno navijanje gledalcev ter njihovo vzdušje pa je res poskrbelo za prijetno domačo atmosfero. V imenu kluba pa se zahvaljujem vsem posameznikom, ki so poskrbeli za popolen potek tekmovanja, ter našim sponzorjem, ki so pomagali pri organizaciji tekmovanja: Občina Ivančna Gorica, TOPP d.o.o.iz Šentvida pri Stični., BetaBiro, CONA Bomx , Merkator, Dana-industrijska prodajalna,  Pekarna Grosuplje, Knoppers, TAMAG-prevozi lesa, FOTO Mateja, in Detektivska agencija  RAF d.o.o.

Zaradi vaše pomoči, odličnih rezultatov tekmovalcev in spodbujajočih gledalcev je tekmovanje potekalo brezhibno in  bo Ivančna Gorica v prihodnjosti še dostikrat gostila Državni turnir.

Leave Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja