Državno prvenstvo za dečke in deklice v Kočevju

Dne 9.11.2008 smo se zbrali v prelepem okolišu neokrnjene narave, rastlinskega in živalskega sveta, gozdov, voda in kraških jam. Izjemna naravna in kulturna dediščina v kateri uživa in jo zna ceniti vedno več obiskovalcev in svetovljanov. Kočevje…

Ta dan je v Kočevju vladalo napeto ozračje, saj so se pred novo športno dvorano v Kočevju zbrali dečki in deklice, ki so si s trdim delom čez leto priborili vstop na državno prvenstvo v Sankukai karateju. Pravico do nastopa so imeli tekmovalci z najmanj 5.kyu-jem (rumeni pas) in z ustrezno uvrstitvijo na regijskem tekmovanju.

Tekmovanje se je začelo ob 15:00uri, ki sta ga z nagovorom otvorila župan občine Kočevje g. Janko Veber in tehnični mentor Sankukai karate zveze in vrhovni sodnik na tekmovanju g. Vlado Paradižnik, nosilec črnega pasu 5. dan.

Celotno tekmovanje pa je pod budnim očesom spremljal tudi predsednik tekmovalne komisije g. Jože Kastelic (trener KK Iv. Gorica), nosilec črnega pasu 2.dan.

Tekmovanja se je udeležilo kar 144 tekmovalcev in je potekalo v 12 kategorijah za dečke in 2 kategorije za deklice.
In sicer: za mlajše dečke stare 6-12 let, kjer je bilo 6 težavnostnih kategorij in za starejše dečke 12-15 let, kjer je bilo prav tako 6 težavnostnih kategorij. Deklice pa so tekmovale v katah, mlajše deklice 9-12 let in starejše deklice 12-15 let.

Tekmovanje je potekalo brez zapletov in poškodb. Izkazali pa so se tudi gledalci, ki so z glasnim navijanjem vzpodbujali tekmovalce. Najbolj napeto je bilo v kar nekaj borbah kjer so se naši člani KK Iv. Gorica in sekcije Šentvid pri Stični borili za naslov državnega prvaka. Po teži in napeti borbi je to uspelo dvema tekmovalcema. Kastelic Miha(Šentvid pri Stični), ki je v kategoriji starejših dečkov premagal Mržljak Tomaža (Grosuplje) in Perko Boštjan (Iv. Gorica), ki je v finalu premagal Vogrinc Mateja (Domžale). Za las pa je ušel naslov državnega prvaka kar trem našim tekmovalcem. V kategoriji starejših dečkov je odlično drugo mesto zasedel Živkovič Klemen (Šentvid pri Stični), ki je po težki borbi izgubil proti Grmek Tadeju (Forum).
V kategoriji mlajših dečkov pa smo skoraj imeli dva zmagovalca. Odlično se je boril Podržaj David (Iv. Gorica) v kategoriji 45-50kg, ki je bil poražen v borbi proti Ahlin Žanu (Grosuplje). Prav tako se je tudi odlično boril Miklavčič Erik (Iv. Gorica), ki je v finalni rundi izgubil proti Kobal Lucijanu (Forum).

Ob zaključku tekmovanja in pred podelitvijo nagrad, pa so sledile demonstracije.
Pionirji KK Kočevje so pokazali potek treninga, videli pa smo lahko tudi nekaj predstavitev samoobramb in borbenih veščin, ki so jih prikazali pionirji vseh klubov.
Po prikazanih demonstracijah pa smo že nestrpno pričakali podelitev nagrad, ki so si jih prislužili le najboljši tekmovalci.
Že tradicionalno so pionirji KK Iv. Gorica in sekcije Šentvid pri Stični, domov odnesli zavidljiv kupček medalj in pokalov, na katere so naši mladi tekmovalci zelo ponosni, prav tako pa smo ponosni trenerji in demonstratorji, ki smo pionirje pripravljali in jih vzpodbujali skozi vse leto.
Seveda pa so še posebno ponosni starši tekmovalcev, ki so jih spremljali na tekmovanju in jih bučno vzpodbujali s tribun.

Tekmovalna ekipa s trenerji in demonstratorji v Kočevju

Naši mladi tekmovalci so dosegli naslednje rezultate:

Mlajši dečki 45 – 50kg:
1. mesto: Ahlin Žan (Grosuplje)
2. mesto: Podržaj David (Iv. Gorica)
3-4. mesto: Harauer Andraž (Domžale)
3-4. mesto: Trojanšek Luka (Domžale)

Mlajši dečki nad 60kg:
1. mesto: Kobal Lucijan (Forum)
2. mesto: Miklavčič Erik (Iv. Gorica)
3-4. mesto: Čurič Nejc (Kočevje)
3-4. mesto: Panič Goran (Forum)

Starejši dečki 40 – 45kg:
1. mesto: Kastelic Miha (Šentvid pri Stični)
2. mesto: Mržljak Tomaž (Grosuplje)
3-4. mesto: Kveder Rok (Domžale)
3-4. mesto: Živkovič Primož (Šentvid pri Stični)

Starejši dečki 45-50kg:
1. mesto: Velič Emil (Forum)
2. mesto: Rogelj Tufegotič Andraž (Forum)
3-4. mesto: Golub Matjaž (Iv. Gorica)

Starejši dečki 50-55kg:
1. mesto: Perko Boštjan (Iv. Gorica)
2. mesto: Vogrinec Matej (Domžale)
3-4. mesto: Podobnik Boris (Forum)
3-4. mesto: Simon Nejc (Domžale)

Starejši dečki nad 60kg:
1. mesto: Grmek Tadej (Forum)
2. mesto: Živkovič Klemen (Šentvid pri Stični)
3-4. mesto: Peklaj Gašper (Forum)
3-4. mesto: Kotar Sarja (Domžale)

Pripravila: Gašper in Rok

 

Leave Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja