Kako do večje samozavesti?

Samozavest je naše zavedanje o lastnih vrednotah in o zaupanju vase, je zavedanje naših občutkov, čustev, počutja in odzivov na različne situacije. Gre za nekritično sprejemanje sebe, v celoti in z vsemi prednostmi in slabostmi. Le z nekritičnim sprejemanjem lahko pridemo do želje, da bi  odkrili področja naših spretnosti  in razvili svoje potenciale. Samozavest potrebujete povsod: za odločen nastop na razgovoru za službo, za boljšo oceno v šoli, pri poseganju po boljših športnih rezultatih, pri zagovarjanju svojih stališč…

Samozavest nam daje moč in pogum da vidimo probleme kot izzive, ter sposobnost, da vidimo neuspehe kot priložnosti za učenje. Razvijanje notranjega poguma, ki nam omogoča, da vsak dan preživimo pristno in zadovoljno. To je pogum za spremembo, kadar je ta neizogibna, pogum, da se postavimo v bran svoji resnici in se celo upremo mnenjem drugih, ter pogum za sprejemanje neznanega navkljub našim strahovom, na poklicnem področju, pa tudi na večnem potovanju, na katerem dojemamo, kdo smo in zakaj smo tu.

Z povečanjem naše samozavesti raste v nas tudi samospoštovanje. Je naša ocena, presoja o lastni vrednosti, torej kaj menimo in kako ocenjujemo ter vrednotimo vse, kar vemo o sebi na področju fizičnega, psihičnega in socialnega življenja. Od našega samospoštovanja je odvisno, kako uspešni bomo.

Zato je ta zimski čas pravi, da začnemo z zavestnim delom na sebi – mi priporočamo trening SANKUKAI KARATEJA. Karate v našem klubih poučujemo kot veščino, v kateri se lahko urimo in mojstrimo celo življenje. Od naših starejših članov zato ne zahtevamo tolikšne eksplozivnosti, visokih udarcev in moči, kot od mlajših. Poudarek je na  pravilni in lepi drži telesa, pravilnem izvajanja borilnih tehnik, pravilnem dihanju  in učenju pozornosti pri izvajanju posameznih borilnih elementov.

Posmezniki trdijo, da jim je trening karateja spremenil pogled na življenje, osebno počutje in zdravje. Namreč redna vadba   krepi telo in kognitivne (miselne) sposobnosti, ki so zato boljše in nam omogočajo, da naš spomin deluje bolje, naše mišljenje, orientacija v prostoru, razumevanje, računanje, učenje, govor, presoja so boljši. Tako nas redni trening dobro  pripravi na izzive vsakdanjega dne.

Vsekakor športu lahko damo možnost, saj vam bo trening odgnal proč vse  temne misli in vas pripravili za pozitivno spopadanje z vsakdanjimi problemi. Trening ima to čudovito sposobnost, da iz nas naredi ponovno učenca, ki se je pripravljen potruditi za dosego svojega cilja.

K vpisu  vabimo vse, ki vas zanima ta prečudovita veščina, kjer ni starostnih  omejitev. Potreben je le začeten pogum, želja in veselje do gibanja,  kajti SANKUKAI KARATE treningi  so prilagojeni posamezni starostni kategoriji, so primerni za moški in seveda tudi ženski del populacije.

Treningi potekajo v skupinah:

  • cicibanov (5-7 let) – 1x tedensko (OŠ Stična v Ivančni Gorici , PŠ Zagradec)
  • otrok (7- 14 let) -2-3x tedensko (OŠ Stična v Ivančni Gorici, OŠ Šentvid, PŠ Zagradec)
  • mladine (14-18 let)- 2-4x tedensko (OŠ Stična v Ivančni Gorici)
  • članov (od 18 let dalje) – 2-3x tedensko (OŠ Stična v Ivančni Gorici)
  • veteranov (nad 40 let) – 1-2x tedensko  (OŠ Ivančna Gorica)

Karate klub Ivančna Gorica ima  40 letne izkušnje na področju treniranja karateja. Vsi treningi  se odvijajo pod vodstvom izkušenih trenerjev z licenco SKZS, pod vodstvom tehničnega mentorja   g. Vlado Paradižnik – 5 dan.

Vpis poteka prav te dni v  telovadnicah: 

 – OŠ Stična , Cesta občine Hirschaid 1; Ivančna Gorica

 ( mladinke, mladinci; članice, člani; veteranke, veterani )  četrtek ob 18.00 h

 – OŠ Stična , Cesta občine Hirschaid 1;Ivančna Gorica (cicibani) – sredah ob 17. 00h

 – O. Š.  Šentvid  (osnovnošolci) –  sreda ob 1530 h                         

 – P.Š.  Zagradec (cicibani in osnovnošolci) –  četrtek ob 18.00 h

Trener SANKUKAI KARATEJA

Jože Kastelic 2. DAN