AKTIVNO V JESEN – z manj sedenja!

V današnjem času preveč sedimo. Sedimo v šoli, službi, na poti, doma pred televizijo in za računalnikom. Potrebno je oblikovati dnevno rutino, ki vsebuje več gibanja. To pa dosežemo, če se aktivno vključimo v dejavnost, ki nas veseli in dopolnjuje. Mi priporočamo trening SANKUKAI KARATEJA, kjer imamo razdeljene treninge po starostnih skupinah. Samo treniranje karateja poudarja razvoj osebnosti, disciplino in spoštovanje. Na treningu se srečamo z osnovami samoobrambe, boljša je telesna pripravljenost, razvije se zdrava tekmovalnost. Vadba karateja pa temelji na popolni sinhronizaciji telesa, ki se ne zanaša samo na fizično moč človeka. Gibanje, zavest, natančnost, distanca, ter časovna usklajenost so pomembni dejavniki pri izvedbi tehnik in napredovanju učenca od toge “telovadbe” do tekočega in uporabnega znanja.

Še posebej pomembno je, da za čim več gibanja poskrbimo pri otrocih in mladostnikih, ki si v starosti med 5 in 17 let razvijajo vedenjske vzorce, ki imajo pomembne, ugodne kratkoročne in dolgoročne učinke na njihovo zdravje, dobro počutje in navade. Izboljšujejo pa tudi osebno samopodobo. Telesna samopodoba je skupek občutij, ki jih imamo o svojem telesnem videzu, ter naša predstava o tem.-kako nas drugi vidijo. Za vadbo v našem klubu se mlajši odločajo za vadbo zaradi boljše samopodobe, malo starejši pa zaradi zdravja, čilosti in boljšega razpoloženja. Zadovoljiva telesna samopodoba je pomemben faktor za razvoj osebne identitete in občutka družbene pripadnosti. Bolj ko je mladostnik  zadovoljen s svojim zunanjim videzom, bolj uspešno navezuje stike v svojem okolju in tako zmanjša negativne vplive okolja.

Za vadbo ni nikoli prepozno in vedno lahko poskrbimo, da nam naše telo dobro služi tudi v poznejših letih. Vsako telo ima v vsakem obdobju specifične potrebe. Vadba je ključnega pomena v vseh starostnih obdobjih, da lahko  jesen življenja preživite brez bolečin in večjih zdravstvenih tegob.

Za tiste, ki imajo manj časa, pa organiziramo DVOMESEČNI TEČAJ  SAMOOBRAMBE (nad 16 let). Cilj našega šolanja je, da vas naučimo tehnik s katerim se obranite v slučaju napada, da boste odvrnili napadalca ali se obranili pred nekom, ki grozi vaši osebnosti in varnosti. Že samo poznavanje dobrih, čeprav osnovnih tehnik, vas lahko nekega dne obvaruje nevšečnosti. Na tečaju boste pridobili na kondiciji, istočasno se boste naučili  reševati iz zapletenih situacij, bodisi padca na poledeneli cesti ali  nezaželenega prijema,  izgubili kak odvečni kilogram, seznanili s pravilnim dihanjem in popravili držo.

K vpisu  vabimo vse, ki vas zanima ta prečudovita veščina kjer ni starostnih  omejitev. Potreben je le začeten pogum, želja in veselje do gibanja,  kajti SANKUKAI KARATE treningi  so prilagojeni posamezni starostni kategoriji, so primerni za moški in seveda tudi ženski del populacije.

Treningi potekajo v skupinah:

 • cicibanov (5-7 let) – 1x tedensko (OŠ Stična v Ivančni Gorici , PŠ Zagradec)
 • otrok (7- 14 let) -2-3x tedensko (OŠ Stična v Ivančni Gorici, OŠ Šentvid, PŠ Zagradec)
 • mladine (14-18 let)- 2-4x tedensko (OŠ Stična v Ivančni Gorici)
 • članov (od 18 let dalje) – 2-3x tedensko (OŠ Stična v Ivančni Gorici)
 • veteranov (nad 40 let) – 1-2x tedensko  (OŠ Ivančna Gorica)

Karate klub Ivančna Gorica ima  40 letne izkušnje na področju treniranja karateja. Vsi treningi  se odvijajo pod vodstvom izkušenih trenerjev z licenco SKZS, pod vodstvom tehničnega mentorja   g. Vlado Paradižnik – 5 dan.

Vpis poteka prav te dni v telovadnicah: 

 •  OŠ Stična , Cesta občine Hirschaid 1; Ivančna Gorica
  ( mladinke, mladinci; članice, člani; veteranke, veterani )  četrtek ob 18.00 h
 •  OŠ Stična , Cesta občine Hirschaid 1; Ivančna Gorica (cicibani)  – sredah ob 17. 00h
 •  O. Š.  Šentvid pri Stični  (osnovnošolci) –  sreda ob 1530 h                         
 •  P.Š.  Zagradec (cicibani in osnovnošolci) –  četrtek ob 18.00 h-
 •  P.Š. Višnja Gora  – informacije na tel. št. 051/311-082 – Jože                                                 

 

                                                                                          Trener SANKUKAI KARATEJA

Jože Kastelic 2. DAN

Leave Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja