UČENJE VSTRAJNOSTI SKOZI DODATNA ZNANJA

SANKUKAI
KARATE KLUB
Ivančna Gorica

DODATNA ZNANJA ZA KAKOVOSTNO ŽIVLJENJE

Človek je tisoče let ustvarjal monumentalne objekte. Vojskoval se je ter zavzemal teritorije in države. Pri vsem tem se je izpopolnjeval in učil predvsem vztrajnosti in kako obvladati so-ljudi za dosego svojih ciljev. V današnjem dinamičnem delovnem okolju nam dodatna znanja, ki so nekaj tisoč let nastajala v multikulturnem okolju lahko uspešno dopolnijo vedenje in veščine, kako se dobro počutiti in biti pripravljen na vsakdanje stresne situacije. Raziskovanje borilnih veščini se dotika vse strukture naše osebnosti in pomeni prepoznavanje naše narave in kulturnih konceptov ter njihovo spreminjanje in oblikovanje.

Vadba SANKUKAI je učinkovita le tedaj, če zajame celotno bitje, če odpre vse komunikacijske poti. Tako sprosti silovito ustvarjalnost, energijo, ki se nenehno prilagaja. Sankukai postane čarobna akcija, ki zbuja življenje. Združevanje fizične, mentalne in duhovne energije ni le eden od vidikov treniranja borilnih veščin, ampak razlog za njihov obstoj, razlog, zaradi katerega so borilne veščine umetnost, način življenja in razmišljanja. Z vadbo si izoblikujemo popolnejšo predstavo o sebi in gibanju. Bolje zaznavamo svojo okolico in se jo naučimo ne le gledati, temveč tudi videti.

Glavna težnja SANKUKAI karate treninga je v razvoju in oblikovanju samozavestne osebnosti, ki ni vzvišena in naduta, ampak je predvsem dosegla pomiritev sama s sabo in je sposobna ohraniti notranji ponos. Notranja umirjenost in samokontrola mora nastati kot posledica posameznikove izkušnje v borilni veščini in v povezavi z njegovim osebnim razvojem, v kontaktu s samim sabo in s partnerjem, ne pa kot nekaj, o čemer se predvsem govori, v resnici pa se nikoli dokončno ne izvede. Osnovni cilj borilne veščine naj bi torej bil v tem, da tvori zdravo, pozitivno jedro kulture, ki se ga doseže z druženjem, igro, spoznavanjem samega sebe in drugega, stikom s telesom in razumevanjem psihičnih in telesnih mehanizmov, ki delujejo v vsakem posamezniku. Seveda od mehanizmov agresivnosti pa do mehanizmov prijateljstva in navezanosti.

SANKUKAI KARATE je postal tudi šport otrok, saj poleg psihomotoričnih sposobnosti razvija tudi dobro samopodobo in samozavest.

KAJ PRIDOBIJO OTROCI Z VADBO SANKUKAI KARATEJA ?

 1. Naučijo se pravilnega dihanja, ki jim pomaga pri izražanju v šoli in v situacijah, ko so pod pritiskom (spraševanje).
 2. Izboljšajo držo telesa, pričnejo se zavedati svojega telesa. To je bistveno za normalen duševni in telesni razvoj otroka in mladostnika (pozitivna samopodoba).
 3. Izboljšajo koordinacijo svojega gibanja, ki je zelo pomemben dejavnik pri učenju branja in pisanja, kjer morajo otroci obvladati motorično vizualno koordinacijo, da hitreje osvojijo to spretnost.
 4. Prav tako je ena izmed bistvenih stvari pri borilnih veščinah izboljševanje koncentracije, ki je pomemben dejavnik pri delu in učenju.
 5. Izboljšajo telesne sposobnosti kot so gibljivost, moč, hitrost in vzdržljivost.
 6. Naučijo se reda, samodiscipline, odgovornosti, pozornosti, samozavesti in prijaznosti.
 7. Agresivni otroci in mladostniki se naučijo obvladovanja samega sebe in samokontrole, tisti plašni pa si utrdijo samozavest.
 8. NAUČIJO SE ZAŠČITITI IN BRANITI SAMEGA SEBE.
 9. Je odlična PREVENTIVA PRED SLABO DRUŽBO IN DROGO.
 10. Začnejo sprejemati disciplino in avtoriteto, kot nekaj samoumevnega, kar je pogoj za dosego cilja (položiti višji pas, izdelati razred, pospraviti sobo…)

Za tiste z manj časa pa organiziramo DVOMESEČNI TEČAJ SAMOOBRAMBE (nad 18 let):Cilj našega šolanja je, da vas naučimo tehnik s katerim se obranite v slučaju napada, da boste odvrnili napadalca ali se obranili pred nekom, ki grozi vaši osebnosti in varnosti. Že samo poznavanje dobrih, čeprav osnovnih tehnik, vas lahko nekega dne obvaruje nevšečnosti. Nudimo vam dvomesečni tečaj osnovne samoobrambe in nadaljevalni tečaj samoobrambe (za vse, ki imate opravljen osnovni tečaj). Samoobramba se izvaja po tematskih sklopih, od pasivnih do aktivnih obramb, ter glede na psihofizično sposobnost tečajnikov (moški, ženske, starostniki).

Da SANKUKAI karate ni samo za mlade, dokazuje tudi LETNA KARATE ŠOLA (LKŠ), ki je letos potekala že 37 -krat in sicer pod vodstvom glavnega inštruktorja za Sankukai karate v Sloveniji g. Vlada PARADIŽNIKA mojstra karateja 5. DAN. Vsako leto se udeleži LKŠ poleg otrok, mladincev in članov, tudi veliko staršev, ki se priključijo rednemu treningu ali pa le jutranji rekreaciji.

Udeleženci 2 termina LETNE SANKUKAI KARATE ŠOLE V Umagu-2014

K vpisu v začetniške in nadaljevalne tečaje SANKUKAI KARATEJA vabimo vse, ki vas zanima ta prečudovita veščina kjer ni starostnih omejitev. Potreben je le začeten pogum, želja in veselje do gibanja. Treningi so prilagojeni posamezni starostni kategoriji in so primerni za moški in seveda tudi ženski del populacije.

Treningi potekajo v skupinah:

 • cicibanov (5-7 let) – 1x tedensko ( OŠ Ivančna Gorica, Družbeni dom Krka)
 • otrok (7- 14 let) -2-3x tedensko (OŠ Ivančna Gorica in OŠ Šentvid)
 • mladine (14-18 let)- 2-4x tedensko (OŠ Ivančna Gorica)
 • članov (od 18 let dalje) – 2-3x tedensko (OŠ Ivančna Gorica)
 • veteranov (nad 40 let) – 1-2x tedensko (OŠ Ivančna Gorica)
 • dvomesečni tečaj samoobrambe 1x tedensko (OŠ Ivančna Gorica)

Karate klub Ivančna Gorica ima 37 letne izkušnje na področju treniranja karateja. Vsi treningi se odvijajo pod vodstvom izkušenih trenerjev z licenco SKZS, pod vodstvom tehničnega mentorja g. Vlado Paradižnik – 5 dan.

Vpis poteka v:

 • O. Š. Ivančna Gorica vsak torek in četrtek ob 18.00.
 • O. Š. Ivančna Gorica ob sredah ob 17. 00 – cicibani.
 • O. Š. Šentvid vsak ponedeljek in četrtek ob 1800.
 • Družbeni dom Krka vsak ponedeljek ob 17.00 – cicibani.

Vse dodatne informacije dobite na naši internetni strani http://www.sankukai-karate.info/

Jože Kastelic 2. DAN
Trener SANKUKAI KARATEJA

Leave Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja