DRŽAVNO SANKUKAI TEKMOVANJE

untitled Karateisti in karateistke pridno in vztrajno treniramo in izpopolnjujemo svojo tehniko skozi celo leto, da napredujemo, dosežemo svoje cilje, premagamo strah, lenobo in postanemo pravi borci. To seveda dosežemo s tem, da redno obiskujemo treninge in popravljamo svoje napake. Naše znanje in vztrajnost pa preizkusimo pri polaganjih za višjo stopnjo pasu, ter na tekmovanjih. Samo enkrat na leto dobimo priložnost, da se preizkusimo na državnem tekmovanju. Za nas mladince, mladinke, člane in članice je letos tekmovanje potekalo, 16. marca v Domžalah. Na tekmovanje smo se karateisti in karateistke karate kluba Ivančna Gorica pridno pripravljali celo leto, bolj intenzivno pa par tednov pred tekmovanjem.

Na tekmovanju je pomembna tako fizična kot psihična priprava. V življenju, še posebej pa na tekmovanjih, se dostikrat srečamo s strahom, katerega moramo premagati, ravno to pa nas učijo trenerji pri karateju. Vedno pa je na tekmovanjih prisotna tudi trema. Če pa jo je preveč, lahko nastopi problem. Moramo se naučiti kako obvladovati tremo in jo obrniti sebi v prid, saj ti ravno ta trema lahko da adrenalin, ki ga še posebej na takšnih tekmovanjih potrebuješ. Tremo in strah lahko premagamo le na en način, to je da se z njima soočimo, in ravno na tekmovanjih je popoln čas za to.

Tekmovanje je bilo lepo organizirano in ni trajalo predolgo, kar je ustrezalo mnogim, še posebej pa tekmovalcem z bolj oddaljenih krajev. Tekmovanje je svečano odprl župan mestne občine Domžale Toni Dragar,  ter vsem tekmovalcem zaželel veliko športne sreče.

Samo tekmovanje je bilo velik izziv za vse udeležence, ki so prvič dosegli potrebno število točk za udeležbo na državnem tekmovanju. Še posebej pa za tista dekleta, katera prvič tekmujejo v športnih borbah, in pa za fante, ki so prvič na mladinskem in članskem tekmovanju.

Na tekmovanju so bile naslednje kategorije:

Člani nad 18 let(2. kyu dalje)do 75 kg:

1. mesto Levačič Dejan-(FOR),
2. mesto Dežman Žan(Šentvid),
3.-4. mesto Borštnik Gabriel (FOR) in Mrnjec Sašo-(KOČ).

Člani nad 18 let (2. kyu dalje) nad 75 kg :

1. mesto Levačič Samo (FOR),
2. mestoMarič Darko (FOR),
3.-4. Mesto Borštnik Mihael (GRO) in Zadravec Boris (KAM).

Članice nad 18 let, 2. Kyu in višji pas absolutno:

1. mesto Grad Teja(DOM),
2. Mesto Vidrih Ana(FOR),
3.-4. Mesto Babnik Nuša(FOR) in Medle Teja(DOM).

Mladinke 15-18let,3. Kyu in višji pas absolutno:

1. Mesto Šinkovec Tjaša (DOM),
2. Mesto Resnik Klavdija DOM),
3.-4. Mesto Šinkovec Lara in Valenčič Alja (DOM)

Mladinci 15-18 let, 3. kyu in višji pas do 60 kg:

1. mesto Čirovič Uroš (KAM),
2. Mesto Saljija Armin (KOČ),
3.-4. Mesto Novak Benjamin in Primc Nejc(FOR).

Mladinci 15-18 let in višji pas nad 60 kg:

1. Mesto Kranjec Peter (FOR),
2. Mesto Janev Konstantin (DOM),
3.-4.Mesto Lazič Darijo (Iv.Gorica) in Podobnik Boris (FOR).

Še posebej dobro pa sta se odrezala Žan Dežman in Darijo Lazič. Žan je dolgoletni član demonstratorske skupine, ki se intenzivno pripravlja na črn pas. Dosegel je 2. mesto in s tem dokazal, da se s trudom in vztrajnostjo doseže vse. Darijo se že od septembra pripravlja za demonstratorski izpit, je nosilec zelenega pasu in predno trenira za polaganje modrega pasu. Kljub poškodbi je zasegel 3.-4. mesto in s tem vsem pokazal, da je pravi borec in da ne obupa zlahka.Sigurno ju bomo še videli na zmagovalnih stopničkah.

Martin Mikelj (5.-6. mesto) in Pia Jakše (8.-9. Mesto) sicer nisva prišla do stopničk ampak sva si pridobila potrebne izkušnje in lepe spomine. To nikakor ni najino zadnje tekmovanje. Udeležba na tekmovanju je bila nepozabna izkušnja od katere se lahko le učimo. Nekateri smo premagali strah do borb, nekateri postali borci in kljub tremi, poškodbam in strahu dosegli lepa mesta in smo nase lahko samo ponosni.

Pia Jakše

Leave Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja