VPIS V SANKUKAI KARATE TUDI V JESENSKIH DNEH

Poznate prednosti, ki jih prinaša redna vadba?

Redna vadba ima presenetljive učinke tudi pri zdravljenju depresije, tesnobe in stresa. Ne prepustite se lenobi, kajti redna vadba resnično dela čudeže! Tesnoba se pojavi takrat, kadar nas je nečesa strah ali se počutimo pod močnim stresom. Pride lahko tudi do napadov panike. Če se počutite nesamozavestno, lahko to izboljšate s pomočjo vadbe. Ne samo, da boste razmigali telo, bolje se boste počutili tudi zaradi tega, ker boste nekaj dosegli. Že sprehod lahko pomaga, če se odločite za obisk SANKUKAI KARATEJA pa ste že pravi zmagovalec, kajti izkušnje, ki jih pridobite s treningom z lahkoto prenesete v vsakdanje življenje.

Nekateri celo trdijo, da je vadba bolj učinkovita pri zdravljenju kot sama zdravila. Vsekakor športu lahko damo možnost, saj lahko zdravi brez kemije, ki se nahaja v zdravilih.

Endorfini, ki se sproščajo pri vadbi, bodo vse temne misli odgnali proč in vas pripravili za pozitivno spopadanje z vsakdanjimi problemi. Endorfini imajo čudovito sposobnost, da se zaradi njih počutimo srečne. Zato na plan z njimi. Smeh bo psihično in fizično koristil vam, brez skrbi pa lahko z njim okužite tudi čim več ljudi okoli vas. Zagotovo vam bodo hvaležni.

Tudi pri bolečinah v hrbtu si lahko pomagamo z vadbo. Kljub temu, da si z bolečinami v hrbtu ne predstavljamo, kako bi se lahko ukvarjali s športom, poizkusite. Seveda se najprej ne boste spravili na težke vaje, potrebno je začeti z lažjo vadbo. Potrebno je pričeti na krepitvi mišic v jedru telesa, predvsem trebušnih mišic, ter mišic za stabilizacijo telesa. Močne trebušne mišice in dobra drža lahko učinkovito preženejo bolečino.

Redna vadba lahko pripomore pri zdravljenju različnih bolezni. Znano je, da lahko s pomočjo redne vadbe znižamo krvni pritisk, izboljšamo stanje pri sladkorni bolezni, okrepimo kosti in zvišamo nivo koristnega HDL holesterola. Vse to in še mnogo več, spoznate pri rednem treningu SANKUKAI KARATEJA. Vpis v SANKUKAI KARATE tudi v zimskem semestru.

zaključek semestra

KARATISTKO – klubska maskota je prišla na obisk zaključne prireditve otrok, dne 20.12.2016, ter je vsem pridnim otrokom prinesel darila ob koncu koledarskega leta.

K vpisu vabimo vse, ki vas zanima ta prečudovita veščina kjer ni starostnih  omejitev. Potreben je le začeten pogum, želja in veselje do gibanja,  kajti SANKUKI KARATE treningi  so prilagojeni posamezni starostni kategoriji, so primerni za moški in seveda tudi ženski del populacije.

Treningi potekajo v skupinah:

  • cicibanov (5-7 let) – 1x tedensko
  • otrok (7- 14 let) -2-3x tedensko
  • mladine (14-18 let)- 2-4x tedensko
  • članov (od 18 let dalje) – 2-3x tedensko
  • veteranov (nad 40 let) – 1-2x tedensko
  • dvomesečni tečaj samoobrambe 1x tedensko

Karate klub Ivančna Gorica ima  40  letne izkušnje na področju treniranja karateja, drugo leto praznujemo okroglo obletnico delovanja. Zato vabljeni na naše treninge tudi naši nekdanji člani v veteransko ekipo. Vsi treningi  se odvijajo pod vodstvom izkušenih trenerjev z licenco SKZS, pod vodstvom tehničnega mentorja g. Vlado Paradižnik – 5 dan.

Vpis poteka  v novi telovadnici:   – O. Š.  Ivančna Gorica vsak torek in četrtek  ob 1800  h.

                                                            – O. Š.  Šentvid vsak ponedeljek in četrtek ob 1800   h. 

                                                            – O. Š.  ZAGRADEC  četrtek ob 1800   h.

Trener SANKUKAI KARATEJA

                                                   Jože Kastelic 2. DAN

Leave Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja