DRŽAVNI TURNIR ZA DEČKE IN DEKLICE OB 40-LETNICI DELOVANJA KLUBA

V letošnjem letu Sankukai karate klub Ivančna Gorica obeležuje 40. leto svojega delovanja, ter 40 let KARATEJA v naši občini.  Začetki segajo vse tja v leto 1977, kjer so s treningi karateja pričeli kar na takratnem nogometnem igrišču v Ivančni Gorici. Nato so sledile številne selitve lokacij našega delovanja, vse do izgradnje nove  OŠ Stična, kjer smo dobili zelo lepe prostore za trening.

Tam smo v nedeljo 9.4.2017 ob naši obletnici organizirali Državni turnir v športnih borbah, KATAH in IPPON kumite-ju, za dečke in deklice. Med seboj se je za 15 kompletov medalj in pokalov pomerilo kar 161 tekmovalcev, ki prihajajo iz 25 Sankukai karate klubov in njihovih sekcij po Sloveniji. Za spoštovanje pravil in določanje najboljših, pa je na štirih boriščih skrbela kar 40 članska sodniška komisija. Že pred začetkom tekmovanja je mlada glasbena skupina Gross upi poskrbela za dobro vzdušje in s svojim glasbenim vložkom poskrbela za odličen začetek tekmovanja.

V nadaljevanju smo po zaslugi tekmovalcev spremljali zanimive športne borbe, dekleta so se pomerila v izvajanju kat, naši najmlajši pa v tehniki imenovani Ippon kumite in prav vsi so se potrudili in odrezali po svojih najboljših močeh. Za nekaj dobrih rezultatov so poskrbeli tudi naši otroci iz Karate kluba Ivančna Gorica. Tako je v kategoriji mlajših dečkov v IPPON kumite-ju Vid Alibegović osvojil odlično 5.-8. mesto, v isti kategoriji pri dekletih pa je Alja Alibegović osvojila odlično 3.-4. mesto, Lina Jakše pa 5.-8. mesto. Pri starejših dečkih sta dobro opravila tudi Blaž Novak Rudič  in Van Ploj Vollmayer, ki pa sta dosegla 8.-16. mesto v kategoriji do 40 kilogramov. V kategoriji starejših dečkov nad 40 kg sta Črt Šimec Peterlin in Žiga Vrabac osvojil 8.-13. mesto. Za nove domače stopničke je v kategoriji starejših dečkov 3.kyu ABS poskrbel Žiga Mestnik, ki se je uvrstil na odlično 3.-4. mesto. Za novo veselje na tribuni sta v kategoriji kadetov poskrbela Žan Mavrin z 5.-6. mestom v borbah do 50 kilogramov in Nejc Zajc z 3.-4. mestom nad 50 kilogramov. Za konec pa je v kategoriji kadetinj Živa Vrabac dosegla odlično 5-8. mesto,  ta rezultat je nadgradila njena klubska tekmica v tej kategoriji, domačinka Manca Koščak, ki si je z odličnimi borbami prislužila zlato medaljo.

Manca Koščak pri dosegu treh točk.

Manca Koščak pri dosegu treh točk.

Tako se je tekmovalni del zaključil brez poškodb ter z odlično opravljenim sodniškim delom in čakali smo le še na podelitev diplom in priznanj najboljšim. Na koncu so sledili prikazi različnih  tehnik SANKUKAI KARATEJA. Zelo atraktivno zaključno demonstracijo obrambe od palice, ki so jo gledalci nagradili z velikim aplavzom, pa sta  prikazala ustanovitelj in trener karate kluba Ivančna Gorica, ter mojster Sankukai karateja Jože Kastelic-2.DAN in Zlato Kristan-1 kyu, ki je eden izmed prvih učencev v 40 letni zgodovini kluba.

Z leve proti desni Kristan Zlato in Jože Kastelic

Z leve proti desni Kristan Zlato in Jože Kastelic

Tekmovanje je z zaključnim govorom zaključil organizator tekmovanja Jože Kastelic in se ob tem zahvalil celotnemu sodniškemu zboru za korektno opravljeno delo, gledalcem za športno navijanje in vsem ostalim, ki so kakorkoli pripomogli k uspešno izvedenem državnem turnirju. Posebna zahvala velja našim sponzorjem, ki so se prijazno odzvali naši prošnji za finančno ali materialno pomoč pri organizaciji tekmovanja: Občina Ivančna Gorica, Akrapovič, Tamag.si-prevoz lesa, Cota d.o.o.-krovstvo in kleparstvo, Beta BIRO, Picerija-Gostilna Antonač, Cona Bomax, Mercator.

Ob 40-letnici delovanja kluba želimo, da bi se z aktivnim gibanjem ukvarjalo več ljudi, zato že ob tej priliki vabim v septembrski vpisni rok vse, ki vas zanima ta prečudovita veščina, kjer ni starostnih omejitev, potreben je le pogum, želja in veselje do gibanja, kajti SANKUKAI KARATE treningi so prilagojeni posamezni starostni kategoriji. Naredite prvi korak, mi pa vam bomo pri tem pomagali. Več informacij dobite na: http://www.sankukai-karate.info.

                                                  Sandra Korelec in Žan Dežman

Leave Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja