AKTIVNO V JESENSKE DNI

Nič ne uničuje človeka bolj kot
njegova telesna nedejavnost.” Aristotel.

Če smo nezadovoljni s svojo službo, svojo postavo, naveličani življenja ki ga živimo, za to ni pravega zdravila v tabletkah. Pravo zdravilo je aktivno prevzemanje kontrole nad lastnim življenjem, ter želja, da nekaj spremenimo, zato si moramo postaviti osebne merljive cilje. Cilji so naš zemljevid, zato morajo biti jasni in lahko razumljivi. Cilj je na začetku sleherne poti neotipljiv in zgolj privid in le od našega namena in naše volje je odvisno ali nam bo resnično uspelo doseči zastavljeni cilj. Če je posameznik zadovoljen z osebnim življenjem je lahko uspešen na vseh ostalih področjih. Vedno pa je potrebno začeti pri sebi zato mi predlagamo trening SANKUKAI KARATEJA.  Pomembno je da smo dovolj pogumni, da si sploh upamo pomisliti, da je tudi to začetek dela na sebi. Namreč skrivnost sreče je v svoboda in skrivnost svobode je pogum, da si upamo stopiti na pot, ki je še nismo prehodili.

Naši treningi so usmerjeni v razvoj  pravilnega dihanja,  pravilne telesne  drže, ki je pogoj za dosego  notranjega ravnotežja. To je stanje , ko je um v stanju celostnega dojemanja sveta, zato so mogoči intuitivni odzivi, ki so mirni, dobro tempirani in naravni. Pravilna drža pa deluje protistresno, spodbuja naravno delovanje fizičnega, psihičnega in imunskega sistema.

Redna vadba krepi telo in kognitivne (miselne) sposobnosti, ki so zato boljše in nam omogočajo, da naš spomin deluje bolje, naše mišljenje, orientacija v prostoru, razumevanje, računanje, učenje, govor, presoja so boljši. Tako nas redni trening dobro  pripravi na izzive vsakdanjega dne.

Redna vadba za otroke je razvedrilo, protiutež sedečemu življenju, pa tudi igrivost, zadovoljstvo in veselje. Tistim, ki so bolj mirne narave, bodo treningi prinesli več samozavesti in odločnosti, živahnejšim otrokom pa bosta disciplina in delo pomagala k lažjemu ter mirnejšem vključevanju v okolico. Velik poudarek je na razvoju motorike, saj višja ko je raven motorične sposobnosti, uspešnejše bo učenje. Na področju vzgoje pa se posameznik nauči spoštovati pravila, nauči obzirnosti do sotekmovalcev, ter obvladati agresivnost in strah.

Samo v mesecu Septembru poleg rednega treninga SANKUKAI  KARATEJA, organiziramo tudi dvomesečni  tečaj samoobrambe. Tečaj je namenjen  mladim (od 16 let dalje) in tudi malo manj mladim,  skratka vsem tistim, ki jih ni strah novih izzivov in želijo poizkusiti nekaj novega. Pridobili boste na kondiciji, istočasno se boste naučili  reševati iz zapletenih situacij, bodisi padca na poledeneli cesti ali  nezaželenega prijema,  izgubili kak odvečni kilogram, seznanili s pravilnim dihanjem in popravili držo.

Samoobramba, se izvaja po tematskih sklopih od pasivnih do aktivnih obramb, ter glede na psihofizično sposobnost tečajnikov (moški, ženske, starostniki). Z vadbo izbranih tehnik jiujitsa in Sankukai karateja v kratkem času tečajniki pridobijo znanje veščine samoobrambe, ter tako tudi sami prispevajo k povečanju osebne varnosti in boljšemu počutju.

pia-iza

Slika iz poletnega seminarja v Umagu- 2016 ( Pia in Iza na treningu!)

K vpisu vabimo vse, ki vas zanima ta prečudovita veščina kjer ni starostnih  omejitev. Potreben je le začeten pogum, želja in veselje do gibanja,  kajti SANKUKI KARATE treningi  so prilagojeni posamezni starostni kategoriji, so primerni za moški in seveda tudi ženski del populacije.

Treningi potekajo v skupinah:

  • cicibanov (5-7 let) – 1x tedensko
  • otrok (7- 14 let) -2-3x tedensko
  • mladine (14-18 let)- 2-4x tedensko
  • članov (od 18 let dalje) – 2-3x tedensko
  • veteranov (nad 40 let) – 1-2x tedensko
  • dvomesečni tečaj samoobrambe 1x tedensko

Karate klub Ivančna Gorica ima  39  letne izkušnje na področju treniranja karateja, drugo leto praznujemo okroglo obletnico delovanja. Zato vabljeni na naše treninge tudi naši nekdanji člani v veteransko ekipo. Vsi treningi  se odvijajo pod vodstvom izkušenih trenerjev z licenco SKZS, pod vodstvom tehničnega mentorja g. Vlado Paradižnik – 5 dan.

 

Vpis poteka  v novi telovadnici:   – O. Š.  Ivančna Gorica vsak torek in četrtek  ob 1800  h.

                                                            – O. Š.  Šentvid vsak ponedeljek in četrtek ob 1800   h. 

                                                            – O. Š.  ZAGRADEC  četrtek ob 1800   h.

 

                                                                      Trener SANKUKAI KARATEJA

                                                   Jože Kastelic 2. DAN

Leave Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja