S SANKUKAI KARATEJEM DO BOLJŠE SAMOZAVESTI IN DISCIPLINE

Borilne veščine so čudežna stvar,  zato je začetek leta idealen, da  v teh zimskih časih nekaj naredimo za boljšo samopodobo, lepšo in boljšo držo ter večjo samozavest. Potrebno je le spoznanje, da s sedenjem pred TV ekranom ali računalnikom tega ne bomo dosegli.

Glavni cilj SANKUKAI KARATEJA je samoobvladovanje, ne pa zmaga nad nasprotnikom. Zmaga v fizičnem smislu predstavlja relativno zmago. Današnji zmagovalec je lahko že jutri poraženec. Zato je zmaga brez boja najvišji ideal. Popolna zmaga se doseže takrat, ko se borba konča, še preden se je začela oziroma takrat, ko se konflikt zgladi po mirni poti, brez fizičnega spopada. Premagati lastne in tuje slabosti, kot so trema, jeza, agresivnost, … – to je pravi uspeh in prava zmaga!

Skozi trening posameznik pridobi določene norme obnašanja, disciplino, strpnost in toleranco (predvsem  se to pozna pri otrocih med odraščanjem). V japonskih borilnih veščinah je izredno pomembna etika, oziroma pravila obnašanja  v prostoru, v katerem se vadi, enako kot tudi v vsakdanjem življenju. Sam trening pa je usmerjen v razvoj pravilne drže, ki izraža psihofizično stanje notranjega ravnotežja, pravilno uporaba uma in telesa in njunega poenotenja. To je stanje, ko je um v stanju celostnega dojemanja sveta, zato so omogočeni intuitivni odzivi, ki so mirni, dobro tempirani in naravni. Pravilna drža  v povezavi s pravilnim dihanjem, ki ga spoznamo na treningu, deluje protistresno in nas pripravlja na izzive vsakdanjega dne.

V mesecu februarja vabimo k vpisu vse, ki vas zanima ta prečudovita veščina kjer ni starostnih  omejitev. Potreben je le začeten pogum, želja in veselje do gibanja,  kajti SANKUKI KARATE treningi  so prilagojeni posamezni starostni kategoriji, so primerni za moški in seveda tudi ženski del populacije.

Treningi potekajo v skupinah:

  • cicibanov        (5-7 let) – 1x tedensko
  • otrok             (7- 14 let) -2-3x tedensko
  • mladine        (14-18 let)- 2-4x tedensko
  • članov (od 18 let dalje) – 2-3x tedensko
  • veteranov  (nad 40 let)  – 2x tedensko

 

Slika posneta na zaključni prireditvi ob koncu leta 2015

Karate klub Ivančna Gorica ima  39 letne izkušnje na področju treniranja karateja. Vsi treningi  se odvijajo pod vodstvom izkušenih trenerjev z licenco SKZS, pod vodstvom tehničnega mentorja g. Vlado Paradižnik – 5 dan.

Vpis poteka  v novi telovadnici: 

  • O. Š.  Ivančna Gorica vsak torek in četrtek  ob 1800  h.
  • O. Š.  Šentvid vsak ponedeljek in četrtek ob 1800   h.
  • O. Š.  ZAGRADEC vsak torek in četrtek ob 1800   h.

Vse dodatne informacije dobite na naši internetni strani http://www.sankukai-karate.info/

                                                                         Trener SANKUKAI KARATEJA

                                                       Jože Kastelic 2. DAN

Leave Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja