V NOVEM LETU VSE DRUGAČE BO

Novoletne zaobljube  –  po novem letu vse drugače bo !

Ne valimo krivdo za svoj neuspeh na druge (sošolca, starše, sodelavca, učitelja, šefa, trenerja..) Vzemimo začetek leta kot neki nov naš notranji izziv in se vprašajmo: Kaj lahko jaz naredim za svojo notranjo srečo, boljše počutje, ambicioznejše cilje? Na našem plakatu za vpis je rek: Skrivnost sreče je svoboda in skrivnost svobode je pogum! Bodimo pogumni in se spoprimimo za začetek aktivno s svojim telesom tako, da se aktivno vključim v dejavnost, ki bo od nas zahtevala disciplino, red, pozornost, vztrajnost… Prav preko dela na svojem telesu se  v začetku povečuje fizični nivo osebnostnega razvoja, v nadaljevanju in učenju zahtevnejših  borilnih gibov in dihanja pa tudi čustveni in duhovni nivo. Če spremenimo stanje naše zavesti  (na primer iz potrtosti in nezaupanja) v pozitivno  (v radost, hrepenenje, srečo in zaupanje vase), se bodo spremenila naša dejanja in s tem tudi končni rezultat. Fizična drža  in miselno stanje sta med seboj tesno povezana. S spremembo fizične drže telesa spremenimo tudi splošno stanje misli. Le sedem odstotkov sporočil namreč zaznamo preko besed, osemintrideset odstotkov preko barve glasu, kar petinpetdeset pa preko govorice telesa. Tak začetek leta se bo kmalu obrestoval, saj se boste veliko lažje spoprijeti tudi z ostalimi  življenjskimi tegobami vsakdanjega dne.

Šport (največkrat) ni dejavnost, s katero se bo mladostnik preživljal, je pa pot do tja. Mnogi se prav preko športa naučijo samostojnosti, discipline, trdega dela, samozavesti, sodelovanja in seveda vztrajnosti.  To pa so še kako potrebne vrednote za realiziranje osebnih-življenjskih ciljev.

Sankukai karate v našem klubih poučujemo kot veščino, v kateri se lahko urimo in mojstrimo celo življenje. Od naših starejših članov zato ne zahtevamo tolikšne eksplozivnosti, visokih udarcev in moči, kot od mlajših. Poudarek je na pravilni in lepi drži telesa, pravilnem izvajanja borilnih tehnik, pravilnem dihanju  in učenju pozornosti pri izvajanju posameznih borilnih elementov.

Vabimo vse, ki ste že bili naši člani in ste zaradi drugih obveznosti v življenju prekinili stik s športom, da se nam pridružite v članskih ali veteranskih vrstah, kajti v letu 2017 smo  praznovali 40 letnico delovanja.

Nastopajoča ekipa, ki je atraktivno popestrila slavnostni zaključek ob podelitvi Športnika leta 2017.

V mesecu februarju vabimo k vpisu vse, ki vas zanima ta prečudovita veščina kjer ni starostnih  omejitev. Potreben je le začeten pogum, želja in veselje do gibanja,  kajti SANKUKI KARATE treningi  so prilagojeni posamezni starostni kategoriji, so primerni za moški in seveda tudi ženski del populacije.

Treningi potekajo v skupinah:

  • cicibanov (5-7 let) – 1x tedensko (OŠ Stična v Ivančni Gorici , PŠ Zagradec)
  • otrok (7- 14 let) -2-3x tedensko (OŠ Stična v Ivančni Gorici, OŠ Šentvid, PŠ Zagradec)
  • mladine (14-18 let)- 2-4x tedensko (OŠ Stična v Ivančni Gorici)
  • članov (od 18 let dalje) – 2-3x tedensko (OŠ Stična v Ivančni Gorici)
  • veteranov (nad 40 let) – 1-2x tedensko  (OŠ Ivančna Gorica)

Karate klub Ivančna Gorica ima  40 letne izkušnje na področju treniranja karateja. Vsi treningi  se odvijajo pod vodstvom izkušenih trenerjev z licenco SKZS, pod vodstvom tehničnega mentorja   g. Vlado Paradižnik – 5 dan.

Vpis poteka prav te dni v  telovadnicah: 

 – OŠ Stična , Cesta občine Hirschaid 1; Ivančna Gorica – ob torkih in četrtkih ob 18.00 h

 – OŠ Stična , Cesta občine Hirschaid 1;Ivančna Gorica – ob sredah ob 17. 00h- cicibani.

 – O. Š.  Šentvid – sreda in petek ob 1400 h – osnovnošolci                          

  – P.Š.  Zagradec – torek in četrtek ob 18.00 h – cicibani in osnovnošolci        

      

Trener SANKUKAI KARATEJA

Jože Kastelic 2. DAN       

Leave Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja