ŠOLA SANKUKAI KARATEJA

Šola SANKUKAI KARATEJA je šola, kjer se spoprimemo s svojimi omejitvami, strahom, trmo, jezo, agresivnostjo, nesamozavestjo, kompleksi, s slabo samopodobo in jo spreminjamo v vero v uspeh in samozavest. Samozavestni ljudje širijo meje znanega in odkrivajo razsežnosti neznanega, izstopajo v službi in žarijo v družbi. Vse je torej odvisno le od tega, kako bomo gledali nase in sprejemali okolico. Da lahko uresničimo svoje želje in poslanstvo, potrebujemo samozavest. Samozavesti se lahko nauči vsak, ki sprejme odločitev, da bo življenje vzel v svoje roke, začnite s konkretnim dejanjem. Pričnite s treningom saj že sama vadba izboljšuje cirkulacijo krvi, ter povečuje moč, vzdržljivost in krepi imunski sistem. Koristi srcu, pljučem, pomembna je za učinkovito prebavo, ter pomaga telesu očistiti strupov skozi potenje. Istočasno pa naredi um buden in oster ter razvija bistroumno.opažanje.

CICIBANI (5-7 let) :

Treningi karateja za najmlajše so seveda prilagojeni njihovi starosti. S treningom želimo povečati prožnost in gibčnost njihovega telesa, izboljšati njihovo koordinacijo in zbranost. Skozi gibanje in igro povečuje kognitivne (miselne) sposobnosti, ki pripomorejo k učinkovitejšemu učenju, skozi trening pa se naučijo dela v skupini, pozitivne discipline ter se že pričnejo seznanjati z osnovnimi tehnikami karateja.

Treningi potekajo 1x tedensko v Ivančni Gorici.

OTROCI (7-14 let):

Šport je za otroke razvedrilo, protiutež sedečemu življenju, pa tudi igrivost, zadovoljstvo in veselje. Tistim, ki so bolj mirne narave, bodo treningi prinesli več samozavesti in odločnosti, živahnejšim otrokom pa bosta disciplina in delo pomagala k lažjemu ter mirnejšem vključevanju v okolico. Velik poudarek je na razvoju motorike, saj višja ko je raven motorične sposobnosti, uspešnejše bo učenje. Na področju vzgoje pa se posameznik nauči spoštovati pravila, nauči obzirnosti do sotekmovalcev, ter obvladati agresivnost in strah.

Treningi potekajo 2-3x tedensko v Ivančni Gorici in Šentvidu pri Stični.

MLADINCI(14-18 let):

Primerna športna aktivnost v času pubertete pozitivno vpliva tako na telesni kot čustveni razvoj mladostnika. Agresivni otroci in mladostniki se naučijo obvladovanja samega sebe in samokontrole, tisti plašni pa si utrdijo samozavest. Najbolj pomembno pa je da se mladi zavejo, da se je potrebno potruditi za uspeh in zmago, ter na treningih spoznavajo kako premagati težave na svoji življenjski poti. Pri treniranju skozi vadbo z nasprotnikom oziroma partnerjem poskušajo spoznati samega sebe, velik poudarek je na meditaciji in dihalnih vajah. Vadba vsakega posameznika skozi čas raste, saj se skozi vadbo spreminja tudi osebnost posameznika in njegovo gledanje na svet. Gibanje, zavest, natančnost, distanca ter časovna usklajenost so pomembni dejavniki pri izvedbi tehnik in napredovanju učenca od toge “telovadbe” do tekočega in uporabnega znanja. Skozi trening se seznanijo s korekcijskimi vajami za lepšo in pravilno držo, naučijo sprejemati in preboleti poraze in neuspehe, razvijati strpnost do soljudi, pozitivne samopodobe in samospoštovanja.

Treningi potekajo 2-4x tedensko v Ivančni Gorici.

ČLANI (od 18 let dalje):

Trening SANKUKAI KARATEJA je potovanje, kjer poskušamo odkrivati samega sebe oziroma svoje notranje moči. Odkrivaš ideje in prihajaš do spoznanj. Karate je poln izzivov, saj je umetnost med seboj uskladiti gibanje celega telesa, dihanje s trebušno prepono, globoko zbranost, relaksacijo, umirjenost in doseči neko psihofizično popolnost. Samo od nas je odvisno koliko bomo vložili v tehniko in kakšna bo ta tehnika. V vsako tehniko je treba vložiti sebe, da se začutiti čarobnost in harmonijo giba, ter se maksimalno osredotočiti, kajti vsak gib mora biti popoln, kar pa ni enostavno. Pridružite se na tem čudovitem potovanju tudi vi.

Treningi potekajo 2-4x tedensko v Ivančni Gorici.

VETERANI (nad 40 let):

Karate je edina veščina, ki jo lahko človek trenira v vseh življenjskih obdobjih. Obenem je tudi veščina, kjer ni nikoli prepozno za začetek treniranja. S pričetkom treningov karateja v poznejših letih se predvsem ohranja vitalnost in zdravje. To je skupina, ki nimajo več visokoletečih tekmovalnih ciljev, temveč želijo narediti nekaj za notranjo umirjenost, povečati psihično moč in samozavest, ter aktivno vplivati na zdravje in gibčnost telesa tudi v zrelejših letih. Odrasli ljudje v borilnih veščinah navadno ne iščejo samo različnih tehnik in metod, ki bi jim pomagale obvarovati pred napadalci, ali načina za ukvarjanje z zanimivim tekmovalnim športom, ampak v njih iščejo metodo, ki bi jim pomagala pri soočanju z vsakdanjimi težavami.

Treningi potekajo 2x tedensko v Ivančni Gorici.

DVOMESEČNI TEČAJ SAMOOBRAMBE (nad 18 let):

Primeren je za vse tiste, ki želite spoznati borilno veščino skozi učenja samoobrambe in se naučiti reševati iz neželenih situacij oziroma prijemov in udarcev. Nudimo vam dvomesečni tečaj samoobrambe, ki poteka enkrat tedensko, pri tem pa se boste še seznanili z osnovnimi udarci, padci in pravilnim dihanjem. Samoobramba, se izvaja po tematskih sklopih od pasivnih do aktivnih obramb, ter glede na psihofizično sposobnost tečajnikov (moški, ženske, starostniki). Z vadbo izbranih tehnik jiujitsa in Sankukai karateja v kratkem času tečajniki pridobijo znanje veščine samoobrambe, ter tako tudi sami prispevajo k povečanju osebne varnosti in boljšemu počutju.

Treningi potekajo 1x tedensko v Ivančni Gorici.

 

K vpisu v začetniške in nadaljevalne tečaje vabimo vse, ki vas zanima ta prečudovita veščina, kjer ni starostnih omejitev. Potreben je le začeten pogum, želja in veselje do gibanja, kajti SANKUKAI KARATE treningi so prilagojeni posamezni starostni kategoriji, ki so primerni za moški in seveda tudi ženski del populacije. Za drzne in radovedne pa je še poseben izziv. Naredite prvi korak, mi pa vam bomo pri tem pomagali.

Karate klub Ivančna Gorica ima 36 letne izkušnje na področju treniranja karateja. Vsi treningi se odvijajo pod vodstvom izkušenih trenerjev z licenco SKZS, pod vodstvom tehničnega mentorja g. Vlado Paradižnik – 5 dan.

 

Vpis poteka v novi telovadnici: – O. Š. Ivančna Gorica, vsak torek in četrtek ob 1800 h.

                                                        – O. Š. Šentvid, vsak ponedeljek in četrtek ob 1800 h.

Leave Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja