NAJHITREJŠE SANKUKAI PESTI SLOVENIJE ZBRANE V IVANČNI GORICI

Dne 17.03.2013 ob 15.00 uri se je v telovadnici Osnovne šole Stična pričel finalni del državnega prvenstva v športnih borbah za članice, člane, mladinke in mladince. Tekmovalce je uvodoma pozdravil podpredsednik SKZS g. Dean Levačič, samo tekmovanje pa je odprl župan občine g. Dušan Strnad, ki je tekmovalcem zaželel veliko športne sreče, vsem obiskovalcem pa »Prijetno domače« počutje. Celotno dogajanje pa je z svojim šarmantnim glasom povezoval znani voditelj radia Sraka g. Darko Povše.

Sama priprava na tekmovanje se je pričela že mnogo prej tako v organizacijskem in tekmovalnem smislu. Organizirati tako pomembno tekmo je bil za Sankukai karate klub Ivančna Gorica velik zalogaj, kajti nič ne sme biti prepuščeno naključju. Tako smo poleg pokalov, diplom, plakatov, ozvočenja, vaditelja, pogostitve nastopajočih, poskrbeli tudi za redarsko službo. Posebno pa so se posvetili delu z tekmovalno ekipo. Člani SKK so čez celo sezono udeleževali pokalnih tekmovanj in pridno nabirali točke in izkušnje, da smo dosegli kriterij za udeležbo na državnem prvenstvu. Za državno prvenstvo pa so se še posebej pripravljali na dodatnih borbenih treningih, kjer je bil velik poudarek poleg fizične pripravljenosti tudi na tehnično taktičnih elementih borbe, kar se je poznalo pri doseganju kvalifikacijske norme, kar je pogoj za nastop na državnem prvenstvu. Normo za državno prvenstvo v absolutni kategorijah je doseglo kar pet članov iz SKK iz Ivančne Gorice in sicer: Gregor Kastelic, Miha Grandovec, Žan Dežman, Martin Mikelj in Gašper Šinkovec.

Prvenstva se je udeležilo 50 najboljših SANKUKAI karateistov iz cele Slovenije, katerim iskreno čestitamo za prikazane zelo napete, zanimive in na trenutke zelo dramatične borbe. Člani domačega kluba pa so prikazali atraktivne demonstracije, ki jih je publika z navdušenjem opazovala. Tekmovanje se je zaključilo brez poškodb, kar gre zasluga kvalitetnim sodnikom SKZS. Najboljšim je na koncu tekmovanja podelil diplome, pokale in praktična darila župan g. Dušan Strnad in predsednik ZŠO Ivančna Gorica g. Jože Kastelic.

Rezultati:

Mladinci obs :                                                     Mladinke obs:

1. Blagojevič Uroš                                              1. Šinkovec Tjaša

2. Šinkovec Lara                                                 2. Vrečar Grega

3. Resnik Andrej                                                 3. Valenčič Alja

 

Člani abs:                                                             Članice abs:

1. Levačič Dean                                                   1. Čop Katja

2. Levačič Samo                                                  2. Grad Teja

3. Boršnik Mihael                                                3. Medle Teja

 

 

Nejc Kolenc

Leave Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja