SANKUKAI DRŽAVNO PRVENSTVO v KARATEJU ZA DEČKE IN DEKLICE

Na državnem prvenstvu otrok in mladine v karateju, ki je potekalo 7.4.2024 v telovadnici OŠ Stična v Ivančni Gorici je sodelovalo 151 tekmovalcev, ki so pokazali izjemno tekmovalno vzdušje med mladimi tekmovalci. Tekmovanje se je odvijalo na 4 bojiščih, kar je omogočilo nemoten potek dvobojev in dinamično spremljanje dogajanja.

Prisotnih je bilo 40 sodnikov iz Sankukai karate zveze Slovenije (SKZS), ki so zagotavljali pošteno in natančno sojenje, ter skrbeli za nemoten potek tekmovanja. Tekmovanje se je odvijalo v 12 kategorijah, kar je omogočilo tekmovalcem različnih starostnih skupin in težnostnih razredov, da so se pomerili med seboj. Iz  SANKUKAI KARATE KLUBA iz Ivančne Gorice se je kar 12 tekmovalcem uspelo uvrstiti na državno tekmovanje. Naši mladi tekmovalci so dosegli lepe rezultate naj pa omenim le najboljše:

  • 2. mesto Tim ZELKO, dečki borbe 9-12 let 40-45 kg
  • 3-4. mesto Lukas CUGELJ, dečki borbe 9-12 let nad 45 kg
  • 2. mesto Mark Antonij KRKOVIČ, dečki borbe 12-15 let nad 50 kg
  • 2. mesto Aljaž KOSELJ,  kadeti borbe 15-17 let nad 60 kg
  • 3. mesto Arjan RUS, kadeti  borbe 15-17 let nad 60 kg
  • 2. mesto Neli Mušič Vadnov starejše deklice borbe ABS

Vsak dvoboj na borišču je bil priložnost za pridobitev tekmovalnih izkušenj na večjih tekmovanjih in preizkušanj borbenih tehnik za uspešno doseganje točk. Tekmovanje spodbuja mlade karateiste, da razvijajo delovne navade, saj so morali biti redno na treningih in skrbeti za svoje fizično in mentalno stanje. Priprave na tekmo so zahtevale intenzivne treninge, kar mladim karateistom pomaga razviti delovne navade in odgovornost. Poleg tega je tekma služila kot odlična priložnost za pridobivanje izkušenj. Mladi tekmovalci so se morali soočiti s tremo in strahom, ki ga prinaša tekmovanje na visoki ravni in se spopasti s konkurenco.  Tekmovanje prinese zmage in poraze, zelo pomembno je da se znamo spoprijeti z zmago in porazom na karate poti. Zmaga je prinesla veselje in zadovoljstvo, medtem ko so porazi nudijo priložnost za učenje in izboljšanje. Vsak trenutek na bojišču je bil dragocen za njihov osebni in športni razvoj, obenem pa pridobivajo dragocene izkušnje in se učijo ključnih življenjskih lekcij, ki jih ponuja šport.

Celotno državno prvenstvo je bilo odlično organizirano, tako da so tudi številni gledalci lahko uživali v spektakularnih borbah in demonstracijah.

Jože Kastelic-2.DAN