TELESNA DEJAVNOST V ČASU CORONAVIRUSA

Če iščete preprost in zanesljiv sistem osebnega razvoja za dvig varnosti svojega življenja, ravni zdravja in duševne stabilnosti, ki je primeren za vsakogar v kateri koli starosti, vas bo ta predstavitev zagotovo zanimala. Dandanes  ideali temeljijo na neagresivnosti, kar je pravilno,  ne smejo pa nas spremeniti v pokorno žrtev. Zato je poznavanje osnovne tehnike karateja  in samoobrambe še kako pomembno, saj je sodobni svet večkrat krut in sebičen.  Poznavanje praktičnih spretnosti in osnovnih motoričnih sposobnosti, ki so naravne za telo, vam bo omogočilo pravilno ravnati v konfliktni situaciji. Takrat ni važna samo moč temveč tudi pravilna izvedba, znanje pravilnega vedenja v taki situaciji, potrebna mirnost in osredotočenost, ki jo dosežemo s pravilnim dihanjem. Pravilno dihanje v stresni situaciji nam pomaga umiriti telo, naše misli in mental. Z umirjanjem telesa in mentala pa odhaja tudi naš strah, ki izhaja bodisi iz konfliktne situacije ali pa ob  razgovoru za službo ali pisanju testa.  Skozi redni trning razvijemo boljše motorične sposobnosti in njihov razvoj se odraža v večji telesni moči, natančnosti in v usklajevanju gibov. Tako kot krepimo fizično moč, moramo krepiti tudi mentalno moč. Samozavest in stabilnost nista lastnosti, ki bi jih podedovali ali dobili na pladnju, temveč jih pridobimo le z redno telesno dejavnostjo.

Poleg tega pa vam bo telesna dejavnost pomembno zmanjšala  tveganje za virusno okužbo in zmanjšala tudi tesnobo, ki jo lahko povzroči samoizolacija zaradi preprečitve širjenja coronavirusa. Karate je tudi šport, ki za redno vadbo vedno ne potrebuje partnerja. Veliko tehnike se uči posamično (stave, KATE, kombinacije, padce, dihanje…), ter šele kasneje se delajo tehnike s partnerjem. Za ohranjanje telesnega in duševnega zdravja je ključno, da so tako otroci kot odrasli tudi v tem času telesno dejavni. Otroci naj bodo vsak dan  telesno dejavni, potrebno pa je tudi v vsakdanjo telesno aktivnost vklučevati vaje za razvoj moči. Intenzivna telesna dejavnost prinaša večje zdravstvene koristi. Vsekakor pa je glede na okoliščine kakršnakoli telesna dejavnost boljša od nedejavnosti. Vsak korak je boljši od minute sedenja ali ležanja.

Žan izvaja udarec Mae-Geri.

Pri vseh vadbenih skupinah bomo upoštevali Navodila in priporočila  NIJZ, vse naše člane pa bomo seznanili in poučili o ukrepih v času epidemije coronavirusa in potrebnih merah za varno vadbo.

K vpisu  vabimo vse, ki vas zanima ta prečudovita veščina, kjer ni starostnih  omejitev. Potreben je le začeten pogum, želja in veselje do gibanja,  kajti SANKUKAI KARATE treningi  so prilagojeni posamezni starostni kategoriji, so primerni za moški in seveda tudi ženski del populacije.

Treningi potekajo v skupinah:

  • cicibanov    5-7 let –  OŠ Stična v Ivančni Gorici , PŠ Zagradec
  • otrok 7- 14 let –  OŠ Stična v Ivančni Gorici,  PŠ Zagradec
  • mladine       14-18 let – OŠ Stična v Ivančni Gorici
  • članov od 18 let dalje – OŠ Stična v Ivančni Gorici
  • veteranov   nad 40 let  – OŠ Stična v Ivančni Gorici

Karate klub Ivančna Gorica ima  43 letne izkušnje na področju treniranja karateja. Vsi treningi  se odvijajo pod vodstvom izkušenih trenerjev z licenco SKZS, pod vodstvom tehničnega mentorja   g. Vlado Paradižnik – 5 dan.

Vpis poteka prav te dni v  telovadnicah: 

  •  OŠ Stična , Cesta občine Hirschaid 1; Ivančna Gorica – torek in četrtek ob 18.00 h
    (osnovnošolci; mladinke, mladinci; članice, člani; veteranke, veterani )
  •  OŠ Stična , Cesta občine Hirschaid 1;Ivančna Gorica (cicibani) – sredah ob 17. 00h
  •  P.Š.  Zagradec (cicibani in osnovnošolci) –  torek ob 17. 30 h

Trener SANKUKAI KARATEJA

Jože Kastelic 2. DAN