Z OPTIMIZMOM V JESENSKO – ZIMSKE DNI

Počitnic je konec, sedaj je potrebno poskrbeti za  aktivno telesno vadbo tudi med šolskim ali študijskim letom, predvsem v pričakovanju deževnih in mrzlih dni. Najlažje se držimo urnika, če se udeležimo organizirane vodene vadbe. Vadbe, ki nam je pri srcu ali pa vadbe, ki se z njo še nismo osebno srečali. Vadba nam bo pomagala prebroditi osebne stiske, nam vlila več moči in samozavesti, da bomo z njeno pomočjo lažje dosegli naše osebne cilje. Za to potrbujemo le željo, začetni pogum, ter kanček vztrajnosti. Le želja mora biti dovolj velika, da si sposoben vse ostale življenjske okoliščine prilagoditi svoji želji oziroma cilju.

Če spremenimo stanje naše zavesti  (na primer iz potrtosti in nezaupanja) v pozitivno  (v radost, hrepenenje, srečo in zaupanje vase), se bodo spremenila naša dejanja in s tem tudi končni rezultat. Fizična drža  in miselno stanje sta med seboj tesno povezana. S spremembo fizične drže telesa spremenimo tudi splošno stanje misli. Združevanje fizične, mentalne in duhovne energije ni le eden od vidikov treniranja borilnih veščin, ampak razlog za njihov obstoj, razlog, zaradi katerega so borilne veščine umetnost, način življenja in razmišljanja, torej več kot samo šport. Za učenje, doživljanje in spoznavanje nekaj novega, človek ni nikoli prestar.

Če se želite spoznati s karatejem ali preizkusiti svojo hitrost, moč, odločnost, samozavest, pa vas vabimo, da se nam pridružite. V skupini šolskih otrok in mladine je poudarek na razvoju motoričnih sposobnosti in zagotavljanju čim širše baze gibalnih informacij in izkušenj, ki služijo kot dober temelj za prihodnost. Primerna športna aktivnost v času pubertete pozitivno vpliva tako na telesni kot čustveni razvoj mladostnika. Preko športa pomagamo staršem pri vzgoji otrok, naučijo se premagovati strah, nesamozavest, poraz. Najbolj pomembno pa je, da se mladi zavedajo, da se je potrebno potruditi za uspeh in zmago, ter kako premagati težave na svoji življenjski poti.

Da sankukai  karate ni samo za mlade, dokazuje tudi LETNA KARATE ŠOLA (LKŠ), ki je letos potekala že 43 –krat in sicer pod vodstvom glavnega inštruktorja za Sankukai karate v Sloveniji g. Vlada PARADIŽNIKA mojstra karateja 5. DAN. Vsako leto se udeleži poleg otrok staršev, tudi veliko starih staršev, ki se priključijo jutranji rekreaciji. Namreč na prav vsaki letni karate šoli se udeleženci seznanijo z novo, metodo, tehniko, principom….

Tako človek iz takega dopusta pride fizično in duševno močnejši.  Prav na letnih karate šolah spoznaš, da karate ni samo šport, temveč kompletna metoda psihičnega in fizičnega učenja človeka. To pa človeku korist tako pri študiju, službi kot tidi v  vsakdanjem življenju.

Udeleženci letošnje 43. SANKUKAI KARATE ŠOLE.

V mesecu Septembru poleg rednega treninga SANKUKAI  KARATEJA, organiziramo tudi dvomesečni  tečaj samoobrambe. Tečaj je namenjen  mladim (od 16 let dalje) in tudi srednji generaciji,  skratka vsem tistim, ki jih ni strah novih izzivov in želijo poizkusiti nekaj novega. Pridobili boste na kondiciji, istočasno se boste naučili  reševati iz zapletenih situacij, bodisi padca na poledeneli cesti ali  nezaželenega prijema,  izgubili kak odvečni kilogram, seznanili s pravilnim dihanjem in popravili držo.

K vpisu redne vadbe vabimo vse, ki vas zanima ta prečudovita veščina, kjer ni starostnih  omejitev. Potreben je le začeten pogum, želja in veselje do gibanja,  kajti SANKUKAI KARATE treningi  so prilagojeni posamezni starostni kategoriji, so primerni za moški in seveda tudi ženski del populacije.

Treningi potekajo v skupinah:

 • cicibanov    5-7 let –  OŠ Stična v Ivančni Gorici , in OŠ Zagradec
 • otrok 7- 14 let –  OŠ Stična v Ivančni Gorici,  in OŠ Zagradec
 • mladine       14-18 let – OŠ Stična v Ivančni Gorici
 • članov od 18 let dalje – OŠ Stična v Ivančni Gorici
 • veteranov   nad 40 let  – OŠ Stična v Ivančni Gorici

Karate klub Ivančna Gorica ima  44 letne izkušnje na področju treniranja karateja. Vsi treningi  se odvijajo pod vodstvom izkušenih trenerjev z licenco SKZS, pod vodstvom tehničnega mentorja   g. Vlado Paradižnik – 5 dan.

Vpis poteka prav te dni v  telovadnicah: 

  • OŠ Stična , Cesta občine Hirschaid 1; Ivančna Gorica – torek in četrtek ob 18.00 h

       (osnovnošolci, mladinke, mladinci; članice, člani; veteranke, veterani )

  • OŠ Stična , Cesta občine Hirschaid 1;Ivančna Gorica (cicibani) – sredah ob 17. 00h
  • O.Š.  Zagradec (cicibani in osnovnošolci) –  torek ob 17. 30 h

   

  Trener SANKUKAI KARATEJA

  Jože Kastelic 2. DAN