Uspešno izveden SANKUKAI Državni turnir za otroke v športni dvorani v Ivančni Gorici

V soboto, 9. 11. 2019, smo člani karate kluba Ivančna Gorice s pomočjo Sankukai karate zveze Slovenije organizirali Državni turnir za dečke in deklice ter kadete in kadetinje v športnih borbah, katah ter ippon kumiteju. Tekmovanja so se udeležili otroci iz 25 Sankukai karate klubov in njihovih sekcij, ki so se skozi 6 Regijskih tekmovanj kvalificirali na Državni turnir. Tako se je v kar 17 kategorij uvrstilo 188 tekmovalcev, željnih doseči kar se da dobrega rezultata. Po odličnih pripravah in veliko trdega dela na treningih se je na tekmovanje uspelo uvrstiti tudi 16 naših tekmovalcev.  Da je tekmovanje potekalo nemoteno pa je skrbela več kot 30 članska Sankukai sodniška ekipa,  saj so boji istočsno potekali na štitih boriščih.

Tekmovanje se je pričelo ob 15. uri s predstavitvijo vseh tekmovalcev ter sodniške ekipe. Za tem je vse zbrane z uvodnimi besedami pozdravil podpredsednik Sankukai karate zveze Slovenije g. Dean Levačič in tako tudi otvoril začetek tekmovanja. Pred samim začetkom športnih borb in kat so sledile še uvodne demonstracije. Za začetek se je s skupinsko demonstracijo karate tehnik predstavil domači klub v zasedbi več kot 50 otrok. Nato je sledila še demonstracija dovoljenih in nedovoljenih udarcev v izvedbi Luke in Žige, prav tako članov karate kluba Ivančna Gorica.

Za tem je napočil težko pričakovani čas za pričetek bojev za odličja. Vsi tekmovalci so se odlično borili in prav vsak od njih je zmagovalec zase, vendar pa so se le najboljši izmed njih uspeli prebiti do mest za odličje. Tudi domači tekmovalci so se odlično odrezali saj je kar 7 tekmovalcev iz Karate kluba Ivančna Gorica osvojilo odličje, od tega so se štirje izmed njih borili v napetih finalnih borbah za najvišjo stopničko. Po dobrih dveh urah se je tekmovanje uspešno zaključilo brez resnih poškodb, tako da prisotni zdravnik ni imel prevelikega dela.

Kot smo že omenili je kar sedem tekmovalcev iz Karate kluba Ivančna Gorica osvojilo odličje in sicer v športnih borbah je v kategoriji:

  • Dečki 9-12 let 4. kyu do 40 kg, je 3.-4. mesto osvojil Aljaž Koselj
  • Dečki 9-12 let 4. kyu nad 40 kg, je prav tako 3.-4. mesto osvojil Leonardo Mušič Vadnov
  • Dečki 9-12 let 3. kyu do 40 kg, je 2. mesto osvojil Arjan Rus
  • Starejši dečki 12-15 let ABS do 50 kg, je prav tako 2. mesto osvojil Benjamin Hribar
  • Starejši dečki 12-15 let ABS nad 50 kg, je 3.-4. mesto osvojil Žiga Mestnik
  • Kadetinje 15-17 let BORBE ABS, pa je 2. mesto osvojila Manca Hribar

ter pri tekmovanju v IPPON kumiteju je v kategoriji:

  • Deklice 9-12 let IPPo ABS, je 2. mesto osvojila Lina Jakše

Po končanih bojih za odličja je pred zaključno podelitvijo priznanj potekal še krajši premor za nekaj atraktivnih demonstracij otrok in članov, ki nas niso pustili ravnodušne.  Tako smo prišli do najbolj svečanega dela prireditve, podelitve diplom, medalj in pokalov najboljšim v posameznih kategorijah. Za konec pa je z nekaj besedami v imenu organizatorja vse zbrane nagovoril glavni trener Karate kluba Ivančna Gorica g. Jože Kastelic. Pri tem se je zahvalil vsem gledalcem za bučno in športno navijanje, celotni sodniški ekipi za korektno sojenje, vsem članom kluba, ki so kakorkoli pripomogli pri organizaciji tekmovanja, ter seveda vsem sponzorjem (Pekarna Grosuplje, Akrapovič, Mercator, TAMAG, Cona-Bomax, Občina Ivančna Gorica)  , ki so prav tako s svojimi donacijami pripomogli pri izvedbi turnirja.

Ob tej priložnost pa vas povabim tudi k vpisu te prečudovite veščine, kjer se srečaš s premagovanjem negativnih občutkov in pridobivanju samozavesti in vztrajnosti.  Pri treningu ni starostnih omejitev, potreben je le začetni pogum ter želja in veselje do gibanja.

 

Vpis poteka prav te dni v  telovadnicah: 
 – OŠ Stična , Cesta občine Hirschaid 1; Ivančna Gorica četrtek ob 18.00 h
 (osnovnošolci, mladinke, mladinci; članice, člani; veteranke, veterani )
 – OŠ Stična , Cesta občine Hirschaid 1;Ivančna Gorica (cicibani) – sredah ob 17. 00h
 – P.Š.  Zagradec (cicibani ) –  torek ob 17. 30 h

 

                                                                                                 Tehnični vodja tekmovanja:
Žan Dežman